گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

یمن:مانع‌تراشی برای آتش‌ بس به معنای بازگشت جنگ است

معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن به ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی هشدار داد که بر هم زدن آتش‌بس یا مانع‌تراشی در این مسیر، به معنای بازگشت جنگ است و «این اتفاق نباید رخ دهد و هیچ انسان عاقلی نباید اجازه دهد که اتفاق بیافتد».
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۶ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 16
کد خبر: ۱۳۳۹۵۲

به گزارش راهبرد معاصر «حسین العزی» معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن امروز دوشنبه تأکید کرد که بر اساس آتش‌بس اعلام شده از سوی سازمان ملل، روزانه دو پرواز [از فرودگاه صنعاء] صورت خواهد گرفت.

پایگاه خبری البوابه الاخباریه الیمنیه به نقل از العزی گزاش داد: «امیدواریم [ائتلاف سعودی] به این مسئله پایبند باشد و مجددا شاهد مانع‌تراشی نباشیم تا بتوانیم با هم با اطمینان به سمت صلح و از سرگیری حسن همجواری حرکت کنیم».

وی به ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی هشدار داد که بر هم زدن آتش‌بس یا مانع‌تراشی در این مسیر، به معنای بازگشت جنگ است و «این اتفاق نباید رخ دهد و هیچ انسان عاقلی نباید اجازه دهد که اتفاق بیافتد».

رسانه‌های یمنی صبح امروز ضمن اعلام ورود اولین هواپیمای یمنی به فرودگاه بین‌المللی صنعاء از انجام اولین پرواز از این فرودگاه به سوی امان پایتخت اردن در راستای اجرای توافقنامه آتش ‌بس موقت خبر دادند.

پس از شش سال فرودگاه بین‌المللی صنعاء در یمن، مجوز اولین پرواز تجاری خود از زمان آغاز آتش بس بشردوستانه و نظامی را دریافت کرده است. این هواپیما برای انجام پرواز تجاری پس از آغاز آتش بس بشردوستانه و نظامی که فقط ۱۵ روز به اتمام آن باقی مانده، وارد فرودگاه بین‌المللی صنعاء شده است.

آتش بس دو ماهه بشردوستانه و نظامی تحت نظارت سازمان ملل متحد از دوم ماه آوریل به اجرا درآمد و در دوم ژوئن ۲۰۲۲ به پایان می‌رسد. طبق این آتش‌بس، ائتلاف سعودی و متحدانش می‌بایست اجازه می‌دادند تا فرودگاه صنعاء پس از شش سال محاصره برخی پروازها را از جمله برای انتقال بیماران داخل یمن به خارج از کشور انجام دهد اما به دلایل مختلف کارشکنی شد.

آتش بس بشردوستانه در یمن انجام دو پرواز تجاری در هفته از فرودگاه صنعاء را در طول دو ماه آتش‌بس به کشورهای اردن و مصر وعده داده بود اما تا امروز ائتلاف سعودی با نقض تعهد خود، آن را اجرایی نکرد. یکی از بهانه‌ها برای کارشکنی در انجام پروازها در فرودگاه صنعاء اختلاف بر سر گذرنامه‌ مسافران بود. متحدان عربستان گذرنامه‌های صادر شده در صنعاء را نمی‌پذیرفتند تا اینکه در هفته جاری به آن تن دادند./فارس

ارسال نظر